Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'я6 продуктів для здоров'я щитоподібної залози

6 продуктів для здоров’я щитоподібної залози

Этот материал также доступен на русском языке
Щитоподібна залоза – важлива складова нашого здоров'я. Вона відповідає за вироблення гормонів, необхідних для нормального обміну речовин, клітинного росту та серцево-судинної системи. Для того, щоб щитовидка добре працювала, потрібно забезпечити їй те, що вона любить і допоможуть нам у цьому звичайні продукти.

Морська капуста

Морська капуста, або ламінарія, лідирує по вмісту йоду. В 60 г продукту міститься денная норма йоду. Ламінарія легко засвоюється, підвищує згортання крові, знижує холестерин і є відмінним дієтичним продуктом через свою низьку калорійність.

Шпинат

Листя цієї рослини містить величезну кількість корисних речовин: вуглеводи, білки, бета-каротин, насичені та ненасичені жирні та органічні кислоти, крохмаль, клітковину, мікроелементи, численну кількість вітамінів. При приготуванні поживні властивості шпинату практично не втрачаються, тому вживати його можна як у сирому вигляді, так і у складі різних страв.

Бобові – квасоля, нут і чечевиця

При дефіциті заліза у роботі щитовидки починаються збої. Вона не може виробляти необхідні для організму гормони. Але заповнити прогалину із залізом в організмі допоможуть квасоля, нут і сочевиця. В одній порції бобових міститься близько 8 мг заліза.

Чорнослив

При висушуванні фрукти не втрачають свої корисні властивості і є джерелом вітамінів, антиоксидантів, кальцію, калію, бору, магнію та цинку. Регулярне вживання чорносливу в їжу допоможе зміцнити імунітет і нормалізує роботу щитовидної залози.

Напомним, ранее мы рассказывали про дієту для зміцнення кісток.

Джерело: Новости Ю

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні