Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЗ 1 травня в деяких областях знизять тарифи на газ: хто платитиме...

З 1 травня в деяких областях знизять тарифи на газ: хто платитиме менше та чому?

Этот материал также доступен на русском языке
Вже з травня в Україні будуть вести облік газу за європейськими стандартами. Це означає, що блакитне паливо рахуватимуть не в кубометрах, а в кіловат-годинах. Споживачі, які отримують газ із меншою теплотою згоряння, можуть розраховувати на зниження сум у платіжках.

Про нововведення, які чекають на українців у найближчому майбутньому, розповів Оператор ГТС України.

«Споживачі в регіоні, який отримує газ із меншою теплотою згоряння, платитимуть менше за ті ж спожиті обсяги», — пояснив начальник управління метрології та газовимірювання «Оператора ГТС України» Микола Болховітін.

Якщо виходити з карти, складеної фахівцями ОГТСУ, то на сьогоднішній день на зниження суми у платіжках могли б розраховувати мешканці Львівщини, Полтавщини, Кіровоградщини.

Але в ОГТСУ попереджають, що фактори, що впливають на якість газу, не є постійними. Навіть у одному регіоні у різні дні газ може мати різну теплоту згоряння.

«Газ, що надходить кінцевому споживачеві, це результат змішування газу з різних джерел. Тому його теплота згоряння постійно змінюється в залежності від регіону, газопроводу, сезону (літо/зима) і навіть від доби. Мета закону – щоб споживачі в регіонах, де газ має меншу теплоту згоряння, платили за отриманий продукт менше», – підсумував представник «Оператор ГТС України».

Читайте також:

Джерело: kosatka.media

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні