Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЖитлова субсидія: які нормативи використовують при розрахунку допомоги у «червоних" зонах

Житлова субсидія: які нормативи використовують при розрахунку допомоги у «червоних” зонах

Этот материал также доступен на русском языке
Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні покращується, але кілька областей ще залишаються у "червоній" зоні карантину, мешканцям цих регіонів належать збільшені соціальні нормативи при нарахуванні субсидії.

Про це повідомляється на сайті Рівненської ОДА.

На період карантину для регіонів із встановленим червоним рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій провадиться з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів. Виходячи з цього, розраховується субсидія на оплату квартплати, централізованого тепло- та водопостачання, водовідведення, електроенергії, а також природного газу для опалення, приготування їжі та підігріву води.

При цьому кількість днів, які регіон провів у “червоній” зоні карантину, не має значення, сума нараховуватиметься за місяць.

В уряді хочуть змінити методику обчислення доходу для субсидії

Варто зазначити, що у Міністерстві соціальної політики України хочуть змінити Методику обчислення середнього сукупного доходу сім’ї на місяць для подальшого надання соціальних послуг, а саме: субсидій та пільг. Так, до доходу сім’ї планують зарахувати і грошові перекази з-за кордону.

Згідно з проєктом, при обчисленні загального доходу сім’ї повинні враховуватися доходи у грошовій формі, а також в іноземній валюті, отримані з будь-яких джерел на території України та за її межами.

До сукупного доходу сім’ї хочуть включити:

  • грошові перекази, одержані з-за кордону;
  • інші доходи, відомості про які отримані від Державної податкової служби України та Пенсійного фонду України, а також доходи, задекларовані особою.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні