Вівторок, 3 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТонкий лаваш плюс трохи фантазії

Тонкий лаваш плюс трохи фантазії

Этот материал также доступен на русском языке
Тонкий лаваш, улюблені продукти з холодильника та трохи фантазії - і ось на вашому столі чудова закуска для всієї родини

Такі рулетики прикрасять і повсякденний, і святковий стіл.

Класика з шинкою

З якою начинкою приготувати лаваш – справа смаку. Головне, щоб вона була ситною та подобалася всім домашнім. Якщо у вас знайдеться трішки шинки, можна приступати до справи.

  • Візьмемо 3 листи тонкого лаваша.
  • Кожен з них змащуємо соусом зі 100 г сметани та 100 майонезу та дрібно нарізаного часнику.
  • Акуратно викладаємо скибочки шинки (на один лаваш знадобиться 100-150 г шинки).
  • Посипаємо дрібно нарубаною зеленню 300 г тертого сиру.
  • Згортаємо рулет, загортаємо у харчову плівку і кладемо в холодильник на годину. Перед подачею розріжте його на шматочки.

Дивовижний птах

Найсмачніші начинки для рулету з лаваша виходять із курки, яка поєднується з багатьма продуктами.

  • Змішуємо 80 г оливок без кісточок, 100 г тертого сиру, пучка петрушки, по 2 ст. л. оливкової олії та соку лимона.
  • Збиваємо всі інгредієнти у однорідну масу.
  • Змащуємо цим соусом лаваш, викладаємо листя салату, 200 г відвареної (підсмаженої) та нарізаної курки, пару скибочок огірка та 3–4 скибочки помідора.
  • Повертаємо рулет і відправляємо просочуватися в холодильник на 2 години.

Чудо морське

Сьомга з креветками – безпрограшне поєднання. Таку вишукану закуску можна подати на святковий стіл. Для цього наріжте рулет по діагоналі, викладіть на листя салату та прикрасьте помідорками чері з кропом.

  • Відварюємо 300 г креветок і нарізаємо скибочками 200 г слабосоленої сьомги.
  • Лист лаваша змащуємо вершковим сиром та посипаємо 200 г тертого плавленого сиру.
  • Зверху розкладаємо впереміш рибу та креветки.
  • Посипаємо їх соломкою зі свіжого огірка та рубаною зеленню.
  • Згортаємо лаваш у тугий рулет, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.

Грибні зливки

Гриби подарують начинці для лаваша не лише вишуканий смак, а й приголомшливий аромат.

  • Обсмажуємо в маслі нашатковану цибулину з 300 г печериць скибочками до золотистого кольору.
  • Відварюємо круто 3 яйця і натираємо на великій тертці.
    Спочатку посипаємо лист лаваша 300 г тертого твердого сиру.
  • Потім викладаємо смажені гриби з цибулею, яйця і посипаємо все рубаною зеленню. Якщо у вас великий лист лаваша, то розріжте його на кілька частин, тому що грибна закуска за цим рецептом буде порційною.
  • Щільно згортаємо конверти з лаваша. Зовні промазуємо готовий згорнутий лаваш вершковим маслом та швидко підсмажуємо на сухій сковороді.

Перед рулетом із золотистою хрусткою скоринкою не встоїть ніхто.

Сирне натхнення

Як приготувати лаваш з начинкою на сніданок? Дуже просто взяти за основу сир.

  • Змішуємо в мисці 250 г натертого сиру, 3-4 ст. л. несолодкого йогурту, ½ пучка кропу, 4-5 стебел зеленої цибулі, зубчик часнику, солимо і перчимо до смаку.
  • Збиваємо всі інгредієнти в гладку пасту, викладаємо її рівним шаром на лаваш і повертаємо щільний рулет.
  • Його можна приготувати з вечора, тільки обов’язково оберніть рулет харчовою фольгою та заберіть у холодильник. Вранці рулет можна порційно нарізати і підсмажити на сковороді, попередньо вмочивши в яйце.

Такий ситний сніданок підніме настрій уранці на весь день.

Нагадаємо, ми розповідали вам також про бурякові троянди на новорічному столі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні