Настій листя та коріння петрушки
Взяти по чайній ложці дрібно нарізаного листя і коріння свіжої петрушки, залити склянкою окропу і парити 1,5 години (або, укутавши, настояти 2-3 години). Випити склянку в три прийоми невеликими ковтками за годину до їди.
Можна також робити настій з одного коріння петрушки. Взимку можна заварювати суху петрушку.
Сік редьки посівний
Змішати сік у рівних частинах із медом. Приймати по чайній ложці тричі на день за 20-40 хвилин до їди (застосовується при сечокам’яній та жовчнокам’яній хворобах).
Настій насіння моркви
Столову ложку насіння моркви залити склянкою окропу, настояти, укутавши, 12 годин, процідити. Пити по 1/2 склянки 5-6 разів на день до їди. Можна також розмолоти насіння моркви на порошок і приймати його по одному граму тричі на день за 30 хвилин до їди.
Настій кукурудзяних рилець
Чайну ложку приймок залити склянкою окропу, парити 2 години. Приймати по 1/2 склянки тричі на день протягом години до їжі протягом 6 місяців.
З книги «Домашний лечебник»
Читайте також: