П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВ Україні зареєстрували ще одні ліки від ковіда - «Паксловід»

В Україні зареєстрували ще одні ліки від ковіда – «Паксловід»

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство охорони здоров'я України оголосило про реєстрацію для екстреного застосування (лікування коронавірусу) ще одного ліку. Йдеться про препарат «Паксловид» (Paxlovid).

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

Раніше МОЗ уже підписало контракт із виробником препарату, компанією Pfizer, на постачання в Україну 300 тисяч курсів «Паксловіда». В даний час узгоджується графік його постачання.

Препарат призначений для призначення насамперед пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих з легким перебігом хвороби від переходу до середнього та тяжкого.

Зокрема, це противірусні препарати прямої дії, що запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик тяжкого перебігу хвороби. Препарати випускаються у формі пігулок, тому їх зручно приймати. До того ж, вони не мають особливих вимог зберігання.

Згідно з дослідженнями, він продемонстрував приблизно 90%-ву ефективність у запобіганні госпіталізаціям та смертям від ковіда у пацієнтів із групи ризику.

Глава МОЗ нагадав про наявність в Україні ефективного профілактичного засобу для зниження ризику тяжкого перебігу COVID-19.

«Це вакцини проти коронавірусу – Moderna, Pfizer, CoronaVac. Які є у доступі в кожному пункті вакцинації та центрі масової вакцинації для всіх бажаючих віком від 12 років», — додав він.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні