П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді підказали, як розраховувати розмір майбутньої пенсії

У Пенсійному фонді підказали, як розраховувати розмір майбутньої пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
Розмір пенсійних виплат хвилює не лише пенсіонерів, а й тих, хто сьогодні працює. Цікаво знати, на яку пенсію можна розраховувати, особливо це актуально для тих, хто збирається на заслужений відпочинок.

Про розмір майбутньої пенсії українці можуть дізнатись за допомогою спеціального безкоштовного пенсійного калькулятора на сайті Пенсійного фонду.

Докладніше розрахувати пенсії можна на Порталі електронних послуг.

Щоб використати пенсійний калькулятор ПФУ, насамперед потрібно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду. Зробити це можна за допомогою електронного підпису (отримати в Діє, через Приват24, УкрСиббанк, Альфа Банк та іншому акредитованому центрі).

Для реєстрації потрібно у правому верхньому кутку натиснути “Вхід” – “За КЕП”.

Щоб розрахувати розмір майбутньої пенсії, потрібно скористатися пенсійним калькулятором онлайн – перейти до спеціального розділу «Пенсійний калькулятор».

Тут користувач отримує можливість визначити умови розрахунку пенсії:

  • алгоритм розрахунку – може бути за введеними даними або з урахуванням страхового стажу, який людина отримає, коли досягне пенсійного віку;
  • за необхідності можна додати періоди роботи з більш точним запровадженням заробітної плати, що допоможе отримати чіткіші розрахунки;
  • натиснути «Зберегти та розрахувати» для отримання остаточного розрахунку розміру майбутніх пенсійних виплат.

Безкоштовний пенсійний калькулятор ПФУ дозволяє змінювати дані необмежену кількість разів, що й робити самий розрахунок.

Також слід розуміти, що ви отримаєте тільки можливий розрахунок майбутньої пенсії, адже враховується пенсійне законодавство, що діє.

Читайте також:

Джерело: glavcom.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні