П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі 15 лютого в Україні – чи вплинуть на здоров'я

Магнітні бурі 15 лютого в Україні – чи вплинуть на здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Магнітні бурі сьогодні, 14, і завтра, 15 лютого 2022 року, згідно з прогнозом, виникнуть із ймовірністю 5 %.

Сонце поки що не має наміру турбувати землян потоками свого вітру

Самопочуттю метеозалежних людей часто загрожують як перепади атмосферного тиску, а й магнітні бурі. Вони можуть викликати як головний біль і безсоння, так і призводити до інсультів та інфарктів. Особливо небезпечні сильні бурі, які називаються геомагнітними штормами.

Магнітні бурі прийнято класифікувати за G-індексом. Це – п’ятибальна шкала сили геомагнітних збурень, запроваджена 1999 року Національним управлінням океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA). Чим вище число в цій шкалі присвоюється магнітної бурі, тим інтенсивніший вплив потоків сонячного вітру при взаємодії на Землю та її мешканців спостерігається. А впливають магнітні бурі не лише на людей та тварин, а й на зв’язок, електротехніку, навігацію і не лише.

Магнітні бурі 15 лютого – прогноз

15 лютого у календарі 2022 року не буде затьмарено поганим самопочуттям через магнітні бурі. Такий прогноз дослідників. Імовірність виникнення магнітної бурі в ці дні в Україні становить 5 %, а сильний магнітний шторм – 1 %.

Магнітна буря – як це працює

На Сонце іноді відбуваються спалахи. Після них у космос викидаються маси протонів, електронів та інших частинок. Швидкість руху цієї речовини становить 400–1000 км/с. До Землі вони долітають за добу-дві.

Магнітне поле нашої планети приймає заряджені частки. Однак якщо їхній потік занадто сильний, то планета робить це неохоче – обурюючись. Ці обурення виявляються сильними змінами характеристик магнітного поля.

Раніше ми писали, які магнітні бурі очікуються за весь лютий. Деякі прогнози не підтвердилися у зв’язку з тим, що поведінку Сонця за тривалі часи часто складно спрогнозувати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні