Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовини17 лютого – День спонтанного прояву доброти

17 лютого – День спонтанного прояву доброти

Этот материал также доступен на русском языке
17 лютого – 48-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 317 днів. Цього дня у світі відзначаються День спонтанного прояву доброти, Всесвітній день людського духу, День побудови повітряних замків.

День спонтанного прояву доброти

Сьогодні святкують День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day). Це свято одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. Вважається, що в цей день людям слід намагатися бути не просто добрими, що зрозуміло, а добрими безмежно і безкорисливо.

Що сталося 17 лютого в Україні та світі?

1600 – за рішенням світського суду Джордано Бруно спалили на багатті в Римі, на площі Квітів.

1876 – Джуліус Вольф з Істпорт (штат Мен, США) виготовив перші консерви з сардинами.

1938 – на Соловецьких островах під час Великого терору в СРСР скоєно масовий розстріл ув’язнених Соловецької в’язниці (страчено майже 200 осіб протягом доби).

1947 – “Голос Америки”, заснований в 1942 році для роз’яснення американської політики і підняття морального духу її союзників в Європі, Азії та Африці, провів свою першу радіотрансляцію російською мовою на Радянський Союз.

1955 – Одеська кінофабрика перетворена на Одеську кіностудію художніх фільмів

1962 – катастрофічна повінь внаслідок шторму в басейні нижньої Ельби та по всьому північно-морському узбережжі Німеччини. В одному тільки Гамбурзі загинуло 314 людей.

2008 – Косово проголосило незалежність від Сербії. До кінця року його визнали 69 країн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про День святого Валентина.

Нове на сайті