П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіВиробники цукру не отримали газ за пільговими цінами: у Кабміні назвали причину

Виробники цукру не отримали газ за пільговими цінами: у Кабміні назвали причину

Этот материал также доступен на русском языке
Через те, що сезон цукроваріння триває з вересня до грудня, а пільги на отримання енергоресурсів для виробників соціально значущих продуктів харчування запроваджено лише до кінця квітня поточного року, виробники цукру не отримали доступу до закупівлі природного газу українського видобутку за пільговими цінами.

Про те, як розподіляється пільговий газ для виробників “соціальних” продуктів харчування, роз’яснив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

– Виробництво цукру сезонне, і за фактом воно здійснюється у вересні-грудні. Рішення про надання пільгового газу до 30 квітня 2022 року приймалося як короткострокове, тому виробництво цукру не було включено до переліку. Якщо ситуація на ринку енергоресурсів не буде врегульована і потрібно буде підтримувати відповідних виробників у вересні, жовтні, листопаді та грудні поточного року, коли буде актуальним питання виробництва цукру, його виробники зможуть бути серед учасників цієї програми, – пояснив заступник міністра.

За словами Тараса Висоцького, базисом для формування списку підприємств, які мають допуск до купівлі природного газу власного видобутку, є ухвала Кабінету Міністрів України №341 від 22 квітня 2020 року. Саме воно визначає перелік продуктів харчування з максимальною торговою націнкою в 10%, до яких належить і цукор-пісок, проте через сезонність його виробництва виробники цукру не отримали доступу до закупівлі газу за пільговими цінами.

Нагадаємо, Кабмін у січні цього року обмежив на рівні 10% максимальну роздрібну націнку на хліб пшенично-житній, батон, крупу гречану, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку та вермішель із нього, молоко пастеризоване жирністю 2,5%, олію соняшникову, яйця курячі категорії С1, тушку курячу та масло вершкове жирністю 72,5%.

Читайте також:

Джерело: fixygen.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні