П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіПодаток на підробіток: нові подробиці про нюанси закону

Податок на підробіток: нові подробиці про нюанси закону

Этот материал также доступен на русском языке
Влада планує ухвалити закон, який дозволить найманим працівникам, які додатково ще займаються певним бізнесом, наприклад, таксі, але не зареєстровані як ФОП, працювати легально.

Такою можливістю можуть скористатися працівники сфери таксі та ще 27 видів діяльності (на початку було заявлено про 14 видів) .

Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев розповів в інтерв’ю Уніану .

«Хочу одразу наголосити, що вона буде добровільною, тобто тільки для тих, хто матиме бажання скористатися такою можливістю. Вона стосуватиметься сфери таксі, а також 27 видів іншої діяльності. Суть полягає в тому, що треба надати можливість найманим працівникам, які, крім основної роботи, наприклад, вечорами таксують, робити це легально та офіційно і навіть без оформлення як ФОП», – сказав Гетьманцев.

Чиновник розповів, що у такому разі для встановлення РРО не знадобиться багато сил та спеціальне обладнання, все можна буде зробити через додаток «Дія».

«Ми зараз розглядаємо модель, за якої ви зможете через систему „Дія“ подати заявку на встановлення програмного РРО та приймати платежі через нього. Все більше нічого не треба робити. Ні рахунків відкривати, ні реєструватися ніде. Однією кнопкою „Дія“ ви подасте заявку, і друга кнопка — встановили РРО. Це все без жодних реєстрацій», — наголосив чиновник.

У разі отримання додаткового доходу особа заплатить 5% податку з неї, але така система працюватиме тільки для тих, хто нею користуватиметься.

«За все, що ви отримаєте як додатковий прибуток, ви заплатите 5%. Така система працює у багатьох країнах. Люди задоволені цією системою, вони користуються нею, тому ми також плануємо це реалізовувати. І ще раз повторю, що це буде добровільно. Тобто, тільки для тих, хто захоче», — резюмував Гетьманцев.

Нагадаємо, влада готує проект податкової реформи, згідно з якою понад 20 видів професійної діяльності зобов’яже сплачувати податки. Так, таксисти, нянь та інші повинні будуть встановити касовий апарат і проводити через нього всі надходження від додаткової діяльності.

Раніше стало відомо, що парламентська фракція «Слуга народу» готує велику податкову реформу, яку анонсують у першому кварталі 2022 року.

Джерело: finance

Нагадаємо, ми розповідали, що в Україні хочуть оподаткувати підробітки: кого зобов’яжуть платити і скільки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні