Нам знадобляться:
Корінь селери – 500 грам,
перець горошком – 1,5 чайна ложка,
сіль – 1 чайна ложка,
цукор – 1 чайна ложка,
яблучний оцет – 2 столові ложки,
рослинна олія – 2 столові ложки,
лавровий лист – 2 штуки,
часник – 2-4 зубчики,
куркума – 1/3 чайної ложки,
гострий перець — за смаком.
Приготування:
- Селеру очистити і натерти на тонкій тертці.
- Всі спеції подрібнити у ступці та по можливості просіяти. При бажанні можна додати кардамон, гвоздику та паприку.
- Часник пропустити через прес, перець нарізати тоненькими смужками.
- Перемішати натерту селеру з цукром, сіллю, лавровим листом, червоним перцем, оцтом та часником.
- На сухій сковороді трохи прогріти спеції, подрібнені у ступці. Як тільки з’явиться характерний аромат, додати масло, прогріти його близько хвилини, потім зняти з вогню і влити в селеру. Відразу перемішати.
- Перекласти селеру в судочок, накрити кришкою і помістити в холодильник на добу.
Корисна порада
- Цю страва слід зберігати в холодильнику не більше трьох днів.
- Любителі гостренького можуть додати пів чайної ложки червоного чи чорного меленого перцю, трохи меленого сухого імбиру.
Читайте також: