Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо буде з пенсіями переселенців із Донбасу: в «Ощадбанку» продовжили дію карток

Що буде з пенсіями переселенців із Донбасу: в «Ощадбанку» продовжили дію карток

Этот материал также доступен на русском языке
Раніше Міністерство з питань реінтеграції окупованих територій звернулося до Ощадбанку з проханням продовжити термін дії банківських карток для переселенців із Донбасу. Державний Ощадбанк прислухався до звернення. Термін дії продовжено до 31 березня 2022 року.

Про це попередила начальниця Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана Івенко.

Подовження терміну дії банківських карток може бути останнім.

“Сьогодні кінцева дата – 31 березня 2022 року. Ще раз закликаю людей звернутися до відділення Ощадбанку”, звернулася Світлана Івенко до клієнтів державного банку з числа внутрішньо переміщених осіб.

За словами начальника обласного управління, “Ощадбанк” у листопаді-грудні надсилав усім клієнтам повідомлення з датою та часом, коли вони можуть звернутися до відділення банку для переоформлення своїх карток.

“Ці дії були винятковим рішенням, щоб дати можливість мешканцям ОРДЛО встигнути до нас звернутися. Тобто вже було два роки, щоб отримати ці картки. Останнє рішення ухвалили через рішення влади щодо продовження адаптивного карантину”, – пояснила Івенко продовження терміну дій карток, якими користуються переселенці з Донбасу.

У грудні, як розповіла начальник регіонального управління, до “Ощадбанку” звернулися близько 8 тисяч жителів окупованого Донбасу, а у відділеннях банку ще понад 100 тисяч карток чекають на своїх власників з числа ВПО.

Якщо ж термін дії картки закінчується, то можливість користування нею припиняється.

Що буде з пенсіями переселенців із 1 квітня?

Відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, виплата здійснюється шляхом зарахування на поточні рахунки одержувачів, які залишаються чинними та після закінчення картки (яка, умовно, є ключем до рахунку, а не самим рахунком).

Таким чином фактично відбувається блокування операцій на зняття коштів з рахунку до перевипуску нової карти.

До того ж операції із зарахування коштів на рахунок мають бути доступні.

Це говорить про те, що виплати повинні продовжуватися і після закінчення терміну дії картки, однак зняти ці кошти буде неможливо без нової картки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні