П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк самому полагодити екран смартфона, якщо він тріснув?

Як самому полагодити екран смартфона, якщо він тріснув?

Этот материал также доступен на русском языке
Чи відбувається подібна ситуація з новою моделлю телефону або вже зі знятою з виробництва, це завжди дратує користувача.

Повноекранна тріщина може не мати жодного впливу на функціонал, проте виглядає подібний дефект не естетично і постійно мелькає перед очима. Крім того, якщо ігнорувати пошкодження, вона може збільшитись і погіршити ситуацію, наприклад, призвести до поломки дисплея. Тому вчасно варто вибрати екран та замінити його.

Чим більше телефонів, тим легше вони розбиваються

На жаль це правда. Екран займає приблизно 90% від усієї площі передньої частини телефону. Такі великі та тендітні компоненти досить легко ламаються, і це може бути справжньою проблемою. Іноді тріснутий екран може впливати на роботу телефону. Тому деяким користувачем може знадобитися купити модуль Huawei.

Як вирішити проблему з треснувшим дисплеєм?

Заміна пошкодженого елемента здається найбільш розумним рішенням, навіть якщо йдеться про невелику тріщину. Падіння телефону може призвести до того, що скло тріснує, однак дисплей може залишитися непошкодженим. Тоді достатньо замінити лише верхнє скло.

Можете замінити треснутий дисплей у фахівців або спробувати виконати ремонт самостійно. Головне завдання – це придбати потрібні комплектуючі, після чого можна приступити до відновлення смартфона. Якщо ви вирішите міняти екран самостійно, також знадобиться викрутка (іноді входить до комплекту змінного дисплея), пластикова картка або одноразовий набір лопаток для ремонту телефону.

Відновлення, пов’язане лише із заміною скла довше, але дешевшим.

Процедура має наступну послідовність кроків:

  • Видаліть скло, що тріснуло. Для цього доведеться розібрати весь телефон. Дисплей кріпиться до телефону за допомогою рамки, яку потрібно зняти. Коли в руках залишається лише екран, то за допомогою струни чи пластикової картки відокремте скло від дисплея.
  • Після ретельного очищення поверхні дисплея встановіть нове скло. Воно має щільно прилягати до всієї площі.
  • Складання телефону здійснюється у зворотному порядку.

Якщо можна зняти і замінити тільки скло, що тріснуло, не зволікайте. Якщо дисплей не пошкоджено, ви можете заощадити до 40% вартості ремонту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні