Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовини"Ковидна тисяча": що робити, якщо немає смартфона та "Дії"?

“Ковидна тисяча”: що робити, якщо немає смартфона та “Дії”?

Этот материал также доступен на русском языке
Коли та кому можна купити ліки за «ковидну» тисячу? Скільки українців скористалося послугою? Які нововведення на нас чекають?

На сьогоднішній день громадяни віком від 60 років можуть витратити 1000 гривень за вакцинацію на придбання ліків. В рамках програми «еПідтримка» можна купити лише ті препарати, які включені до Державного реєстру ліків.

Ліки можна придбати в аптеках та інтернет-аптеках. У першому випадку треба буде оформити пластикову картку в одному з банків-партнерів програми.

За кошти програми можна буде придбати виключно ліки, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити дієтичні добавки, косметичні засоби чи медичні прилади (апарати для вимірювання тиску, інгалятори).

ВАЖЛИВО!

Зараз гроші на ліки можуть отримати тільки ті, хто має додаток «Дія».

Хто не має смартфона і, відповідно, програми «Дія», – зможуть отримати тисячу на ліки з другого кварталу або з другого півріччя 2022 року.

Слід додати, що з 24 січня, коли люди, старші 60 років, отримали можливість купувати ліки в рамках програми “Е-підтримка”, українці придбали ліків на 69 млн гривень, що становить 3,4% від загальної суми.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу Президента за підсумками селекторної наради під керівництвом Президента Володимира Зеленського, повідомляють Українськi Новини.

Крім цього, в Кабінеті Міністрів повідомили, що 7,8 млн. українців уже подали заявки на отримання грошових виплат за програмою “Е-підтримка”, а 7,3 млрд. гривень переведено на рахунки, з яких майже 2 млрд. гривень – витрачено.

Лідером за обсягом витрачених коштів залишається книжкова галузь. На покупку літератури українці спрямували 34,4% отриманих коштів.

Найближчим часом уряд ухвалить рішення про розширення програми “Е-підтримка” на осіб віком 14-18 років.

Повідомлялося також, що вакциновані дозою бустерної вакцини від коронавірусу отримають ще 500 гривень в рамках програми “Е-підтримка”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні