Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 3 лютого – День золотистого ретривера

Цей день в історії: 3 лютого – День золотистого ретривера

Этот материал также доступен на русском языке
3 лютого – 34-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 331 день. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день вільного кохання та День золотистого ретрівера.

День золотистого ретривера: як з’явилося свято?

Винахідниця свята, жінка на ім’я Крістен, вигадала його нещодавно – у 2012 році. За її словами, ідея спала їй на думку, коли вона дивилася по телевізору випуск новин, а там розповідали про «Національний день поїдання вишневого пирога». Якщо вже таке свято існує, вирішила вона, то чому б не відзначати і день золотистого ретривера, тим більше, що це одна з найпопулярніших порід собак у США.

Правила свята гранично прості: якщо у вас є золотистий ретривер, порадуйте його смачною їжею або гарною прогулянкою, якщо ж ні – подумайте, щоб завести собаку. Крім того, американці влаштовують своєрідний флешмоб, масово викладаючи в інтернет фотографії своїх вихованців.

Золотистий ретривер – один з найкращих терапевтичних собак. Він здатен забезпечувати любов та комфорт. Щоденне обіймання такого собаки допоможе вам почуватися краще.

Золотистий ретривер – четверта найрозумніша порода після бордер-коллі, пуделя та німецької вівчарки.

Золотистий ретривер – один із найпопулярніших собак у світі.

Що сталося у світі 3 лютого?

1690 – в англійській колонії Массачусетс вперше в Америці увійшли в обіг паперові гроші. Їх використали для оплати солдатів-найманців у війні з Квебеком.

1815 – у Швейцарії засновано першу у світі фабрику з виготовлення твердого сиру.

1894 – у США спустили на воду перший вітрильник із сталевим корпусом.

1929 – закінчився Перший конгрес Українських націоналістів у Відні, де було створено Організацію українських націоналістів.

1968 – Пол Маккартні без участі решти «Бітлів» записав пісню Lady Madonna.

1984 – у Каліфорнії народилася перша дитина, зачата методом штучного запліднення жінки-донора з подальшою імплантацією в організм матері.

2003 – Міністерство освіти і науки України затвердило положення про нагрудний знак «Відмінник освіти України».

2005 – найдорожча газета у світі вийшла друком у Китаї. Спеціальний випуск Economic Daily у місті Шеньчжень було надруковано на золотому папері. Вартість одного екземпляра становила $8000.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 31 січня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні