Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧи призначатимуть субсидії через інтернет?

Чи призначатимуть субсидії через інтернет?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні збираються розширити програму «еПідтримка» та запровадити «субсидії у смартфоні».

Передбачається, що у системі «Дія» з’явиться спеціальна картка, на яку перераховуватимуть суму компенсації за оплату комунальних послуг. Про це розповів заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма.

Щоб перевести виплату субсидій у додаток «Дія», уряд має намір випустити картку «еСубсидія», гроші з якої можна буде витратити лише на комунальні послуги. Зняти гроші з цієї картки буде неможливо.

Таким чином, чиновники збираються впорядкувати виплату та призначення субсидій, а також контролювати витрати грошей, які компенсують «комуналку».

Це дозволить верифікувати отримувачів субсидій та виключити тих, хто отримує допомогу від держави незаконно. Крім того, фінансистам буде набагато зручніше управляти грошима, виділеними для допомоги тим, хто їх потребує.

Виходячи з вищевикладеного, постає питання: як субсидії отримуватимуть пенсіонери, яких серед малозабезпечених людей чи не більшість? Адже не кожен з них має смартфон, багато хто користується звичайними телефонами, і грошей на більш «крутий» апарат у них просто немає.

Крім того, не в кожному віддаленому селі є інтернет. Як за таких умов люди похилого віку отримуватимуть субсидії і чи всі вони зможуть їх отримати взагалі?

На це питання чиновники відповіді поки що не дали.

Раніше ми писали, що у Кабміні нагадали, як пенсіонерам отримати довідку для оформлення субсидії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні