Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні на одне робоче місце претендують понад 4 випускники вишів

В Україні на одне робоче місце претендують понад 4 випускники вишів

Этот материал также доступен на русском языке
Чи важко знайти роботу за фахом випускнику вишу? Конкуренцію ніхто не скасовував. Так, на одне робоче місце в Україні сьогодні претендують понад чотири випускники, ця категорія пошуковців займає зараз шосту позицію у рейтингу фахівців із найвищою конкуренцією.

За даними експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua, які наводяться в його прес-релізі, протягом 2021 року на облік до центрів зайнятості стали 72,088 тис. осіб віком від 20 до 24 років, у тому числі 23,222 тис. професіоналів та спеціалістів.

Як зазначають експерти, причиною цього є, перш за все, система вищої освіти, яка не корелює кількість фахівців, що випускаються, з потребами ринку праці в розрізі професій. Крім того, отримані теоретичні знання випускників у більшості випадків не відповідають вимогам роботодавців, які віддають перевагу спеціалістам хоча б з мінімальним досвідом роботи.

У 2014 році на одне робоче місце було 11 претендентів

При цьому в компанії зазначають, що ринок праці сьогодні активний, а конкуренція не така велика, як, наприклад, у 2014 році, коли на одне робоче місце претендувало 11 студентів та молодих фахівців. Навіть якщо після закінчення вузу молодий фахівець стикається із незатребуваністю своєї професії на ринку праці, він може знайти інші варіанти працевлаштування.

Де найвищі зарплати в Україні?

Наприклад, найбільше вакансій для фахівців без досвіду пропонують у сфері продажу (75% вакансій), хоча зарплата у цій сфері не надто висока (у середньому 9,5 тис. грн).

У той же час найбільш привабливий рівень зарплат для фахівців без досвіду роботи пропонують у сфері маркетингу, реклами та PR (у середньому 18,8 тис. грн), сфері адміністративного персоналу (16,3 тис. грн), IT, інтернет та мультимедіа ( 15,1 тис. грн.).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки українців працюють закордоном.

Джерело: fixygen.ua

Нове на сайті