П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайпростіший спосіб швидко заснути: порада доктора Комаровського

Найпростіший спосіб швидко заснути: порада доктора Комаровського

Этот материал также доступен на русском языке
Медик та телеведучий розповів, як швидко заснути та забути про безсоння, розкривши несподівану причину виникнення проблем зі сном.

Виявляється, найголовніша причина того, що людина довго повертається в ліжку і ніяк не може заснути, не стрес і пізня вечеря. Найпоширенішою проблемою, що веде до виникнення безсоння, є холод. А точніше холодні ноги.

Про це розповів у своєму блозі в Інстаграм український лікар-педіатр Лікар Комаровський і порадив впоратися з безсонням, просто зігрівши ступні ніг. Лікар послався на дослідження вчених, які довели, що у багатьох людей замерзають ноги навіть за температури повітря в приміщенні +23 градуси.

“Виявляється, одна з головних причин, через яку люди не можуть заснути, – це холодні ноги”, – зазначив фахівець у соцмережі.

Доктор Комаровський розповів про найпростіший спосіб швидко заснути

Тримай голову в холоді, а ноги в теплі – цю мудру думку знають усі, але зв’язок її зі сном – не простежують. А дарма!

Найпростіший спосіб зігріти ноги – надіти теплі шкарпетки. Вчені з’ясували, що, лягаючи спати в шкарпетках люди, засинають набагато швидше, ніж ті, хто лягає спати без шкарпеток.

Але це ще не все! Як зазначив лікар, дослідження показали, що люди в шкарпетках сплять у середньому на півгодини більше, ніж без цього предмета одягу.

Раніше ми писали, що сон допомагає захиститися від інфаркту .

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні