П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЗеленський анонсував нові виплати тим, хто отримає бустерну дозу вакцини проти COVID-19

Зеленський анонсував нові виплати тим, хто отримає бустерну дозу вакцини проти COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
Українці зможуть додатково отримати ще 500 гривень допомоги у рамках програми «єПідтримка». Для цього їм потрібно зробити бустерну дозу вакцини проти коронавірусу.

Розширення ініціативи анонсував президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

У відеозверненні президент закликав вакцинуватися проти COVID-19 тих, хто це ще не зробив, і окремо зазначив, що всупереч різкому зростанню захворюваності, яке спостерігається в Україні, рівень госпіталізації майже вдвічі менший порівняно з піком захворюваності восени 2021 року, рівень смертності набагато менший, а в медзакладах зайнято 28% ліжок, виділених для хворих на COVID-19.

Володимир Зеленський наголосив на необхідності подальшого збільшення темпів вакцинації в Україні, тому команда президента працює над її стимулюванням.

“Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія «бустеризації» вже стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн. Бустеризація – це бустерна доза, третя доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде видано ще 500 гривень плюс для тих громадян, які отримуватимуть третю дозу щеплення», – повідомив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні