Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКабмін вніс зміни до правил реєстрації автомобілів: кого це торкнеться

Кабмін вніс зміни до правил реєстрації автомобілів: кого це торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабінеті міністрів України схвалили постанову про вдосконалення порядку перереєстрації автомобілів, відомості про власників яких утримуються в Єдиному реєстрі боржників.

Як йдеться у повідомленні Уряду, постанова приводить у відповідність до чинного законодавства порядок перереєстрації транспортного засобу, який було передано в заставу окремому кредитору, у разі звернення до сервісного центру МВС.

Сьогодні сервісні центри МВС відмовляють у реєстрації таких транспортних засобів, що суперечить Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень».

Також вимагає приведення Порядку у відповідність із Законом № 1701-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні», який визначає, що реалізація арештованого майна здійснюється шляхом проведення електронних аукціонів або за фіксованою ціною .

У Міністерстві юстиції пропонують удосконалити цей порядок, розширивши перелік виключень проведення перереєстрації такого транспортного засобу у разі звернення до сервісного центру МВС, а саме доповнити підстави щодо безкоштовного отримання транспортного засобу та придбання транспортного засобу у порядку, визначеному статтею 30 Закону України «Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрації обтяжень.

«Відтепер покупці предмету обтяження зможуть безперешкодно реєструвати придбаний транспортний засіб, а кредитори – реалізовувати своє право на продаж та реєстрацію за новим власником предмета забезпечувального обтяження», – зазначила заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні