Поки що в Україні стоять холоди, потрібно знати, якими методами можна зігрітися і не боятися захворіти. У такі моменти добре допомагає варення з калини. Для цього знадобляться лише два інгредієнти – безпосередньо сама калина цукор.
На всіх ринках і ринках можна купити кілька пучків ошатної ягоди.
Приготування
- Спочатку вам потрібно дуже ретельно помити калину разом з гілочками, обтрусити від води і дати просохнути.
- У каструльці закип’ятити воду, опустити туди пучки і на рахунок “раз-два-три” вийняти.
- Пучки перенести в друшляк або ситечко, через які ретельно протерти в емальований або фарфоровий посуд обварені окропом ягоди, що лопаються.
- Отриманий макуха (шкірка, кісточки, гілочки) акуратно віджати і покласти окремо.
- У віджатую желейну масу насипати цукор 1:1, розмішати до розчинення цукру і вже готове варення розкласти сухими стерилізованими баночками.
- Зберігати у холодильнику.
Жмух, що залишився, не варто викидати. Його треба порційно розділити, разом із гілочками та зберігати в морозилці, заварюючи корисний та цілющий чай. Саме у гілочках сила, коли вас мучитиме кашель.