П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Мінекономіки розповіли, скільки коштуватиме пільговий газ для виробників

У Мінекономіки розповіли, скільки коштуватиме пільговий газ для виробників

Этот материал также доступен на русском языке
Раніше в уряді заявляли про пільгову ціну на газ для виробників продуктових товарів. Так, за прогнозами Міністерства економіки, ціна на газ для них знизиться вдвічі, до менше ніж 20 тис. грн/1000 куб. м.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомив заступник міністра економіки Денис Кудін.

– За моєю оцінкою, ціна буде більш ніж удвічі меншою, ніж поточна ринкова. Найменше 20 тисяч. Можливо, якісь лоти по 15 і 10 тисяч”, – сказав Кудін.

Також він розповів, що рішення про встановлення граничної націнки на газ для виробників соціально значущих продуктів було ухвалено після погодження із Радою нацбезпеки та оборони. Такий крок допоможе зупинити зростання цін на низку товарів.

– Уряд мав намір ухвалити таке рішення, яке підтримає шість напрямків харчового виробництва: хліб, молоко, м’ясо тощо. Це безпосередньо впливає на кожного українця. З іншого боку, нам було важливо, щоб газовидобувні компанії заробили свою нормативну маржу, ту, яка була закладена в бізнес-плані, – сказав Кудін.

Відповідно до постанови уряду, надбавку для приватних газодобувників встановлено на рівні 24%, для трейдерів – 1%. 80% видобутого газу компанії зможуть продавати за вільною ціною.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні