Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо відбувається з людиною, коли вона гладить кота

Що відбувається з людиною, коли вона гладить кота

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що тварини муркотять від радості спілкування з господарем. І навіть не здогадуються, що муркотіння грає значно важливішу роль у житті людини.

Чи знаєте ви, які місця для погладжувань любить ваш улюбленець? Він довірливо відкриває животик або по черзі підставляє обидва вушка? Можливо, він любить більш нестандартні пози, щоб його чухали чи погладжували?

Вважається, що погладжування – це своєрідний масаж. Але треба робити його лише тоді, коли тварина сама попросить про це. Не варто тискати кота тоді, коли вам заманеться. Адже він не іграшка.

До речі, погладжування корисні не тільки для кішок, а й для господаря. Вчені з університету Міннесоти довели, що погладжування пухнастих свійських тварин здатне нормалізувати тиск в організмі людини. Крім цього, було виявлено зв’язок між зміцненням імунітету і котячим муркотінням. Науковці впевнені, що ця «музика котів» схожа зі сприятливим впливом ультразвуку на людське тіло.

Але це ще не все. Помічено, що вібрації котячого муркотіння здатні позитивно впливати також і на загоювальні процеси в організмі людини. Тобто коли котик муркоче, немов трактор, він активно допомагає нашому тілу регенеруватися. І не варто забувати, що кішки лягають на хворі місця не просто так. Вони допомагають лікуванню теплом свого тіла.

Коти здатні допомогти не тільки тілу, а й душі людини. Такого висновку дійшли співробітники Віденського університету. Вчені вважають, що коти запам’ятовують хороше ставлення до них і намагаються по-своєму відплатити людині тією ж монетою. Це дуже компанейські тварини, що дуже прив’язуються до людей.

Також науковці дійшли висновку, що кішки допомагають подолати ментальні проблеми, покращити настрій та самопочуття. Люди, які погодилися брати участь у дослідженні, зізнавалися, що їм справді ставало краще, якщо поряд була улюблена кішка.

Спілкування кішки та людини має приємну взаємовигоду. Наприклад, погладжування можуть нагадати коту про маму-кішку і про те, як вона дбайливо вилизувала його в дитинстві. Сигналом подібних спогадів може стати так званий “молочний крок” – коли кішка акуратно топче лапками що-небудь.

Крихітні кошенята роблять це під час годування. Так вони масажують молочні залози кішки та отримують бажане молоко. Ця звичка може залишитися із твариною на все життя. Однак це говорить про найвищу форму довіри між господарем і вихованцем, який наче визнає, що повністю покладається на свого покровителя.

Інтенсивне погладжування, до речі, може покращити ставлення кішки до частих процесів вичісування. Це особливо актуально для тварин із довгою шерстю. Щоденне прасування здатне довести котику, що щітка – це безпечна та корисна необхідність. Також ретельне вичісування та погладжування допоможе вчасно виявити проблеми зі здоров’ям кішки.

Ці неймовірно милі, розумні та красиві тварини можуть врятувати людей від повсякденної рутини. За турботу про себе вони відплатять сповна. Щирим і відданим коханням «брата меншого».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні