Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яІнсульти та інфаркти – у центрі уваги Програми медичних гарантій 2022 року

Інсульти та інфаркти – у центрі уваги Програми медичних гарантій 2022 року

Этот материал также доступен на русском языке
Інсульти та інфаркти стали пріоритетним напрямком стаціонарного лікування.

Інсульти та інфаркти – цим захворюванням українців приділено особливу увагу.

Кабінет Міністрів України затвердив порядок реалізації Програми медичних гарантій 2022 року, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) розпочинає укладати договори з усіма партнерами.

Про це повідомила у Фейсбуку голова служби Наталія Гусак:

“Національна служба здоров’я України починає укладати договори з усіма нашими партнерами, які представили свої пропозиції та відповідають вимогам. Договори вперше діятимуть з 1 січня”.

За її словами, бюджет Програми медичних гарантій 2022 року становить понад 157 млрд гривень. Що майже на 34 млрд гривень більше, ніж торік. “Це дозволяє підвищити тарифи за всіма напрямками надання медичної допомоги”, – зазначила Наталія Гусак.

Інсульти та інфаркти – у пріоритеті

При цьому наголосила, що інсульти та інфаркти – у центрі уваги Програми медичних гарантій 2022 року. Від них найбільше страждають українці – фізично та фінансово. Тому до пріоритетних напрямів стаціонарного лікування включені саме ці захворювання.

У новій програмі медичних гарантій зросли тарифи і на лікування онкологічних та онкогематологічних захворювань.

“Збільшення тарифів дозволить лікарням закуповувати необхідні ліки та створювати гідні умови праці для медичних працівників. А пацієнтам – бути захищеними від катастрофічних витрат на лікування із власної кишені”, – підсумувала Наталя Гусак.

 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні