П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЄвропа ще не рекомендувала, але Україна вже збирається вакцинувати від "ковиду" 5-річок

Європа ще не рекомендувала, але Україна вже збирається вакцинувати від “ковиду” 5-річок

Этот материал также доступен на русском языке
Вакцинацію планують розпочати орієнтовно із квітня.

Про це в інтерв’ю ВВС News Україна розповів заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише УНН.

“Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно із квітня”, – сказав Кузін.

Головний санлікар посилається на те, що досвід інших країн свідчить про безпеку вакцинації. За його словами, щеплення попереджають передчасну смертність та спалахи в організованих колективах.

При цьому, за словами Кузіна, рекомендацій європейської технічної групи експертів із вакцинації дітей від 5 років ще не було. “Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали”, – зазначив чиновник.

“Якщо дитина має супутні захворювання – онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. … Якщо дитина здорова, то рішення залежатиме від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи”, – додав головний санлікар.

Зазначимо, що 10 січня стало відомо, що в Україні хочуть давати “тисячу за вакцинацію” – виплату 1 тис. грн у рамках програми “єПідтримка” – для дітей віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кабміну 10 січня доручено підготувати окрему програму.

Відомо, що в Україні “вже вакцинували близько 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні