Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому виникає здуття живота і як із ним боротися?

Чому виникає здуття живота і як із ним боротися?

Этот материал также доступен на русском языке
Після їжі у багатьох часто може спостерігатися здуття живота, але є кілька прийомів, які допоможуть швидко позбавитися від цього неприємного явища.

Здуття живота виникає, коли у шлунку накопичується надлишок газів. Це може бути викликано низкою захворювань кишківника. Звичка сидіти чи лежати після їжі теж цьому сприяє.

Фізична активність після їжі

Має позитивний вплив на травлення, зменшує біль та дискомфорт після їжі фізичну активність. Вона допомагає регулювати роботу кишківника, що у свою чергу вивільняє зайві гази.

Також у разі здуття живота може допомогти масаж товстої кишки. Покладіть руки трохи вище правої стегнової кістки, потім коловими рухами з легким тиском пройдіть до правої сторони грудної клітки. Проведіть руками по верхній частині живота до лівої сторони грудної клітки і повільно рухайтеся до лівої стегнової кістки.

При здутті допоможе перцева м’ята

Допоможе при здутті і м’ята. Капсули цієї рослини зазвичай прописують людям із синдромом роздратованого кишечника, але за порадою лікаря їх можуть вживати всі, хто має проблеми зі здуттям живота.

Перечна м’ята розслаблює м’язи кишечника.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні