П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУряд просять включити до переліку послуг «єПідтримки» передплату на газети та журнали

Уряд просять включити до переліку послуг «єПідтримки» передплату на газети та журнали

Этот материал также доступен на русском языке
Українська Асоціація Медіа Бізнесу звернулася до Прем'єр-міністра та Міністра культури України з проханням додати передплату та покупку в роздріб українських друкованих ЗМІ через мережу ПАТ «Укрпошта» до переліку послуг, які можна сплатити за рахунок державної допомоги щепленим проти коронавірусу українцям.

Українці зможуть оформити передплату на улюблені видання

Такий крок дозволить українцям – особливо у сільській місцевості – використати державну допомогу на передплату газет. Що у свою чергу підтримає українські незалежні медіа, які зазнають збитків через економічну кризу, пов’язану з пандемією коронавірусу.

Завдяки наявності спеціального коду гроші «єПідтримки» не можна буде використати ні на що інше, окрім оплати передплати через сайт “Укрпошти”.

Підтримати українські медіа

Ще важливо і те, що так само як підтримка книговидавців, кінотеатрів та театрів, можливість підписатися на пресу дозволить громадянам направити гроші державної підтримки виключно на придбання улюблених медіа, які мають особливий попит у сільській місцевості.

За даними онлайн-анкетування, проведеного Національною спілкою журналістів України у березні 2021 р. серед 150 редакторів газет, протягом року понад 85% видань втратили рекламодавців, кожна третя газета скоротила кількість номерів чи обсяг випусків. Близько 40% редакцій відмовилися від нових проєктів, майже 14% відправляли журналістів у неоплачувану відпустку.

За словами генерального директора АТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського, передплата преси – важлива поштова послуга, і розгалужена національна мережа дозволить кожному українцю мати можливість «конвертувати» допомогу з «Дії» у доступ до газети, якій він довіряє.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, куди витратити “тисячу Зеленського”.

Джерело: УАМБ

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні