Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаСелекціонерам вдалося створити унікальний сорт білої кукурудзи

Селекціонерам вдалося створити унікальний сорт білої кукурудзи

Этот материал также доступен на русском языке
Є різні види солодкої кукурудзи, які відрізняються як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. Остання категорія також надзвичайно важлива, адже більшість споживачів віддає перевагу продуктам із привабливим зовнішнім виглядом. Так, наприклад, якщо у жовтої кукурудзи зберігається товарний вигляд при будь-якій обробці, то у білої після приготування або консервування забарвлення тьмяніє.

Українським селекціонерам вдалося вирішити цю проблему, вони вивели новий сорт солодкої білої кукурудзи «Монблан».

Селекцією нового сорту займалася компанія «Мнагор» (Вінницька область).

«Зараз білі качани досить популярні в США. Ця фітнес кукурудза підходить для дієтичного харчування, адже має дуже високий рівень волокна. За 2-3 роки справжній бум популярності продукту очікується і в Україні. Таку кукурудзу використовують як приготування, так консервації. Але у сортів з білим насінням є один мінус – після харчової обробки зерно тьмяніє. Але це не біда. Компанії “Мнагор” вдалося вирішити проблему. Ми селекціонували новий сорт – Монблан F1. Зерно такої кукурудзи відрізняється молочно-білим кольором. Воно не тьмяніє після приготування», – йдеться на сторінці «Мнагор» у Facebook. ‎

Варто зазначити, що сорт Монблан має більш яскравий колір, ніж інші типи білої кукурудзи. Також він характеризується високим вмістом цукрів та зрівняльно великою довжиною — до 23 сантиметрів.

Читайте також:

Джерело: seeds.org.u

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні