П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 9 січня – Міжнародний день хореографа

Цей день в історії: 9 січня – Міжнародний день хореографа

Этот материал также доступен на русском языке
9 січня – 9-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 356 днів. У XX та XXI століттях день - 27 грудня за юліанським календарем.

9 січня у світі відзначають Міжнародний день хореографа, День подорожі повітряною кулею.

У США – День подяки правоохоронним органам, у Японії – Свято удачі та щастя, у Таїланді – День дітей, у В’єтнамі – День школярів та студентів, в Аргентині – Карнавал країни, у Скандинавії – День пам’яті Рауда Сильного.

9 січня: пам’ятні дати

9 січня 1799 року прем’єр-міністр Великобританії Вільям Пітт Молодший уперше у світі ввів прибутковий податок – 2 шилінги на фунт.

У 1816 році англійські шахтарі вперше використали безпечну лампу з металевою сіткою для роботи у вибоях.

У 1951 році відбулося офіційне відкриття будівлі штаб-квартири ООН у Нью-Йорку. А церемонія закладення фундаменту відбулася 4 жовтня 1949 року. Штаб-квартира ООН – комплекс будівель, які є офіційним офісом для основних робочих органів ООН. Для створення комплексу було запрошено архітекторів, дизайнерів та інженерів з усього світу. Група розробила 50 проектів та після відбору зупинилася на концептуальній ідеї Ле Корбюзьє.

9 січня 1969 року в англійському Брістолі відбувся перший випробувальний політ авіалайнера “Конкорд”. А почалося все у жовтні 1962 року, коли Великобританія та Франція уклали угоду про спільні роботи зі створення надзвукового пасажирського авіалайнера. З 1976 року розпочалися постійні польоти літаків “Конкорд”. При цьому Англія взяла в експлуатацію п’ять літаків, а Франція – чотири. Надзвукові літаки цього класу використовувалися 27 років і були дуже популярні.

9 січня 2007 року було представлено перший iPhone.

Раніше опубліковано: Цей день в історії: 8 січня – День обертання Землі та заразливого сміху

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні