Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк позбутися нав'язливих поганих думок

Як позбутися нав’язливих поганих думок

Этот материал также доступен на русском языке
Ви колись були буквально одержимі поганими думками, які змушували вас почуватися пригніченим, пригніченим, зляканим, зляканим?

І ніяк не можна було позбутися цього нав’язливого негативу, що крутиться в голові? Зараз ми підкинемо вам кілька ідей, які можуть виявитися корисними у таких випадках. Згадайте їх, якщо опинитеся у схожій ситуації.

Хапайтеся за гарне

Однією з найшвидших контрреакцій на нав’язливі погані думки є їх заміна позитивними, але спочатку вам доведеться робити це через силу. Згодом у вас виробиться спонтанна звичка, і ваш розум реагуватиме на кожну негативну думку позитивною.

Ось як діяти. Коли вам спадає на думку погана думка, негайно викликайте позитивний спогад, позитивну ідею, творчу ідею, думку про прекрасне місце, образ коханої людини. Таким чином, ви виженете зло разом із добром і не дозволите йому зайняти вашу свідомість. Можливо, спочатку буде складно, але незабаром ви відчуєте, як цей метод працює.

Фізична активність

Коли у вас з’являються нав’язливі погані думки, почніть негайно займатися фізичною активністю. Праця є одним із найкращих методів лікування. Ви можете забиратися в будинку, працювати в саду, фарбувати паркан чи щось ще — все, що спаде на думку.

За бажання можна зайнятися спортом – йога, калланетика, пілатес відмінно впливають і на тіло, і на розум. Так ви швидко розслабитеся фізично і психічно, у вас підвищиться рівень гормонів щастя серотоніну і дофаміну, що саме по собі витіснить з голови погані думки.

Дихальні практики

Глибоке дихання та деякі інші дихальні техніки допомагають відновити душевну рівновагу та відновити позитивний погляд на світ. Освойте черевне дихання. Ця практика розслаблює та заспокоює. З кожним вдихом та видихом живіт набухає, діафрагма рухається, а грудна клітка залишається нерухомою.

На вдиху повторюйте, що ви заряджаєте свій розум світлом, а на видиху уявляйте, як ви витягуєте з голови негативні думки і викидаєте їх у вигляді темної енергії на землю.

Займіться мистецтвом

Виберіть вид мистецтва, який вас турбує. Можна малювати, грати, співати, танцювати, писати вірші, декламувати, розіграти п’єску перед дзеркалом. Мистецтво – це чудова форма медитації, яка залучає, заряджає енергією та допомагає розуму звільнитися від нав’язливих думок.

Словом, усі методи хороші, крім зневіри та бездіяльності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні