П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБустерна доза вакцини: введена в Україні

Бустерна доза вакцини: введена в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Бустерна доза вакцини: введена в Україні для всіх охочих з 18 років, тих, хто вже щеплений від коронавірусу двома дозами.

Бустерна доза вакцини – для охочих від 18 років

Бустерна доза вакцини проти COVID-19 дозволена всім бажаючих від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

Про це повідомив Віктор Ляшко на своїй Facebook-сторінці:

“Підписав наказ Міністерства охорони здоров’я України про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися”.

Для бустерної дози перевага віддаватиметься м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Ляшко підкреслив, що щепленим двома дозами вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендується також вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини COVID-19, теж зможуть отримати дозу бустеру, оптимальний період введення – від 3 до 6 місяців після додаткової.

Після введення дози бустеру можна отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати введення.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні