Нам знадобляться:
короп — 1 шт.,
зелень — півпучка петрушки і кропу,
цибуля — 2 шт.,
часник — 1 зубець,
сіль, перець, спеції – за смаком.
Приготування:
- Короп миємо, чистимо луску, нутрощі, зябра і очі. Видаляємо чорну плівку і ще раз миємо.
- Цибулю і часник чистимо і нарізаємо кружечками. Зелень миємо і просушуємо.
- На рибі робимо невеликі надрізи поздовж. Намазуємо спеціями, часником і обгортаємо цибулею. У черевце кладемо зелень. Залишаємо на 1 годину.
- Кладемо тушку на решітку, яку змащуємо олією. Запікаємо рибу 10-12 хвилин з кожного боку. Має бути чудовий жар (сильний). Зелень перед вживанням забираємо.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибу, запечену під сметаною.