Неділя, 23 Січня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт номера: традиційна різдвяна кутя

Рецепт номера: традиційна різдвяна кутя

Этот материал также доступен на русском языке
6 січня, на Святвечір, напередодні Різдва Христового, однією з головних страв на святковому столі є традиційна кутя, рецептом приготування якої поділилася кулінар Ліза Глинська.

«На столі обов’язково має бути традиційна кутя із узваром. Згідно з повір’ям, кутя – це господиня, а узвар – господар. Ділюсь з вами рецептом своєї куті» , – пише на своєму YouTube-каналі Глинська .

Нам знадобляться:

  • 200 г пшениці (перловки або спельти, 1 склянка об’ємом 250 мл);
  • 600 мл води (2,4 склянки об’ємом 250 мл);
  • 30 г маку (2 ст. л.);
  • 50 г обсмажених волоських горіхів (1,5-2 ст. л.);
  • сухофрукти (за бажанням);
  • мед (за смаком);
  • сіль (за смаком);
  • узвар із сухофруктів (груші, чорнослив, в’ялена вишня).

Приготування:

  1. Промийте крупу. Залийте водою у пропорції 1:3 та залиште мінімум на 5 годин.
  2. Додайте сіль і відваріть на середньому вогні до готовності. Періодично помішуйте.
  3. Додайте мак, перемішайте. Накрийте кришкою, залиште на 15-20 хвилин.
  4. Приготуйте узвар – залийте сухофрукти водою та проваріть.
  5. Заправте кутю узваром, медом, подрібненими горіхами, а також за бажанням сухофруктами.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати різдвяний штолен.

Нове на сайті