Британський лікар-дієтолог Ніккі Кларк розповіла в інтерв’ю виданню Express (переклад — healthinfo.ua), які продукти слід включити до раціону харчування взимку, щоб підтримати організм у його опорі до інфекцій, зміцнити імунітет.
«Неправильне харчування може поставити під загрозу вашу здатність відбивати інфекцію. Для зміцнення імунного здоров’я додайте до свого раціону продукти, багаті на вітаміни та інші важливі поживні речовини», – поділилася рекомендацією експерт.
Дієтолог радить вживати взимку три продукти, крім інших.
Доступний овоч багатий на вітаміни А, С і К. За словами лікаря дієтолога, звичайна капуста насправді є одним з найкращих продуктів на планеті, завдяки своїй насиченості вітамінами, мінералами, клітковиною.
«Капуста багата на антиоксиданти, такі як вітамін С, які можуть допомогти боротися з окисним пошкодженням організму. Окисне ушкодження грає роль багатьох захворюваннях».
Містить високий рівень вітаміну С і є щедрим джерелом антиоксидантів, які покращують здатність імунної системи боротися із збудниками інфекцій.
Лікар-дієтолог пояснює: коли тіло хронічно запалене, імунна система пригнічується, і це може робити людину сприйнятливішою до хвороб. Активна сполука куркуми – куркумін – це потужний протизапальний інгредієнт, що діє як сильний антиоксидант. Експерт заявила, що вживання куркуми зміцнює імунну систему та підвищує захист організму від хвороб.
Читайте також:
Бур'яни з'являються на наших ділянках разом із культурними рослинами, а іноді й раніше. До яких…
1 травня очікується сонячна погода без опадів у всій Україні.
Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?
Для тих, хто пече паски самостійно, дуже важливо, щоб вони вийшли пишними ароматними, здобними, щоб…
У ніч на 1 травня далекого 1966 року двоє товаришів по робочому гуртожитку над головним…
Весна закінчується, попереду літо, але астрологи радять не розслаблятися та продовжувати стежити за своїм самопочуттям.…