Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯпонські вчені створюють вакцину від коронавірусу з довічним імунітетом

Японські вчені створюють вакцину від коронавірусу з довічним імунітетом

Этот материал также доступен на русском языке
У Японії працюють над COVID-вакциною з імунітетом, що залишається у людини протягом усього життя. Клінічні випробування заплановано на 2023 рік.

Вчені Токійського інституту медичних наук працюють над інноваційною вакциною від коронавірусу. Препарат повинен забезпечити людину довічним імунітетом.

Про це повідомляє APnews із посиланням на The Japan Times.

Зазначається, що за основу взяли вакцину від віспи, яку розробив ще у XVIII столітті Едвард Дженнер. За словами професора Мітінорі Кохара, у вакцині використовується вірус коров’ячої віспи, який не є небезпечним для людини.

“Я працював над різними технологіями вакцин, такими як аденовірус та РНК-вакцини, але препарати, які використовують вектор вірусу осповакцини, є найпотужнішими з усіх”, – розповів учений.

Другу фазу клінічних випробувань заплановано на 2023 рік. У дослідженні візьмуть участь 150-200 осіб, у тому числі перехворіли на COVID-19.

Як повідомляв українські ЗМІ, львівські вчені з Інституту біології клітин Національної академії наук призупинили розробку української вакцини проти коронавірусу. Причиною стала відсутність фінансування та зацікавленості з боку держави.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні