П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яАлкогольна алергія: у чому вона проявляється?

Алкогольна алергія: у чому вона проявляється?

Этот материал также доступен на русском языке
Трапляється, що навіть келих вина викликає свербіж та почервоніння на шкірі. Це очевидні ознаки алергії на алкоголь. Про це кажуть лікарі.

Якщо часто після келиха вина ви помічаєте на обличчі червоні плями, відчуваєте невелику сверблячку – це цілком може бути алергією на алкоголь або на один з його компонентів.

Лікарі пояснили, що алергія на алкоголь – це негативна реакція організму, приймаючи певні алкогольні напої. Як за будь-якої іншої алергії, у випадку з алкоголем імунна система негативно сприймає зустріч із речовинами, які завдають шкоди організму. І оскільки алергенами можуть бути і продукти харчування, і певні речовини, наприклад, слина тварини, і навіть температура. Алкоголь – не виняток.

Алергічна реакція на алкоголь – не найпоширеніше явище. Справа в тому, що організм людини у нормальному стані сам виробляє невелику кількість етилового спирту. З цієї причини діагностувати захворювання складно, адже алергомаркери не дадуть жодного сигналу на етанол. Щоправда, тести можуть зафіксувати реакцію інші компоненти алкоголю.

Крім того, людина, яка демонструє алергічну реакцію при вживанні алкоголю, може стати жертвою перехресної алергії. Наприклад, на пшеницю чи солод, які входять до складу деяких алкогольних напоїв.

Слід розрізняти непереносимість алкоголю. При алергічній реакції людина відчуває стандартні симптоми: свербіж, нежить, можуть почати сльозитися очі, але в шкірі виступають червоні плями. Непереносимість проявляється анафілактичним шоком, розладом роботи ШКТ, включаючи діарею, поступово червоніють обличчя, шия, руки. Причому реакція може бути негайно після прийому алкоголю.

Якщо при алергії на чужорідну речовину реагує імунна система, то при непереносимості організм не здатний переробити та переварити алкоголь.

Читайте также:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні