Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ «Нафтогазі» нагадали, в якому випадку можуть відключити споживачів від газопостачання

У «Нафтогазі» нагадали, в якому випадку можуть відключити споживачів від газопостачання

Этот материал также доступен на русском языке
Залишитися без газу можна не лише через борги перед постачальниками, а й з іншої причини.

Йдеться про клієнтів, які потрапили до «Нафтогазу» як постачальника останньої надії (ПОН). Вони потрапляють до ПОН на тимчасове обслуговування. За час, поки вони перебувають на обслуговуванні ПОН, такі клієнти повинні визначитися з новим постачальником і укласти з ним договір. Їм надається на це 60 днів.

“Нафтогаз” – постачальник останньої надії

Якщо за 60 днів вони не визначаться з новим постачальником та не укладуть із ним договір, то “Нафтогаз” може відключити їх від газопостачання. Принаймні, таке попередження є на сайті «Нафтогазу». Але слід зазначити, що це стосується тих клієнтів, які тільки ризикують потрапити на обслуговування до ПОН.

Щодо тих, хто потрапив до «Нафтогазу» ще восени, то вони вже знайшли постійного постачальника. Деякі з них уклали договір з «Нафтогазом» або з іншими компаніями. Крім того, понад 300 тисяч споживачів було переведено на обслуговування до «Нафтогазу» автоматично, отримавши статус його постійних клієнтів, а разом із ним і можливість отримувати газ за фіксованим річним тарифом 7,96 грн за кубометр.

“Клієнти, які отримували, і отримуватимуть газ за програмою Постачальника останньої надії, повинні обрати собі постійного постачальника газу протягом 60 днів. На даний момент клієнти ПОНа приєдналися до нашої компанії на постійній основі автоматично, відповідно до постанови НКРЕКП від 09.12.21. № 2471. Ця постанова діє до 30 квітня 2022 року (включно). Тобто якщо ви вже автоматично стали нашим постійним клієнтом – не варто хвилюватися”, – роз’яснили в “Нафтогазі”.

Читайте також:

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні