Безсумнівно, «троянди» стануть яскравою окрасою будь-якого застілля, і тим більше новорічного. Крім всього, в них вам сподобається ніжність начинки, пікантне поєднання солодощі буряків та часникової гостроти.
Інгредієнти:
- лаваш
- буряк
- морква
- часник
- майонез
- сіль
- перець
- зелень для прикраси.
Приготування
- Овочі беруться порівну.
- Буряк відварити і натерти на великій тертці, сиру моркву – на дрібній.
- Масу ретельно перемішати до однорідності, присолити та поперчити за смаком.
- У майонез видавити часник за смаком, знову добре перемішати і з’єднати з буряком та морквою.
- На лист лаваша рівномірним шаром в півсантиметра розкласти начинку, щільно згорнути рулетом і дати постояти 5-10 хвилин (а можна і не чекати).
- Потім отримані ковбаски розрізаються на кільця по 3-4 сантиметри і викладаються на блюдо, прикрашаються за бажанням зеленню.
- Подавати можна одразу, а можна і при гостях, для більшого ефекту.
Треба врахувати, що «троянди» розлітаються відразу і мають підвищений попит, тому бажано мати в резерві другу порцію.
Секретики
- Пропорції та різні терки для сирих та варених овочів – найважливіша складова.
- Без часнику буде прісно.
- Рулети можна охолоджувати у холодильнику, але якщо майонезу буде багато, лаваш швидко розкисне.
Якщо ви підготували овочів більше, ніж у вас у запасі лавашів, на стіл піде ще одна страва – салат «Білочка». Для цього в начинку додайте дрібно нарізані горіхи.
І приємного апетиту: криниця вітамінів, клітковини та гострих смакових відчуттів!
Читайте також: