П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляУкраїнець може виступити на "Євробаченні-2022", але від республіки Сан-Марино

Українець може виступити на “Євробаченні-2022”, але від республіки Сан-Марино

Этот материал также доступен на русском языке
Український музикант Art Demur (Артем Мурач) бере участь у відбірковому конкурсі на "Євробачення-2022" від республіки Сан-Марино – найстарішої держави у Європі.

У Сан-Марино цього року нововведення: вперше обирають кандидата окремо серед європейських артистів, та окремо – серед молодих музикантів з усього світу. Вирішили, що запросять 9 визнаних зірок, і одночасно виберуть на конкурсі 9 нових імен серед іноземців; усі ці музиканти зрештою зійдуться у фіналі. Я став єдиним українцем, який бере участь у цьому відборі”, – розповів Артем Мурач.

5 січня 2022 року Артем Мурач представить перед журі на сцені театру Titano у Сан-Марино пісню англійською Season boy, відібрану організаторами для цьогорічного конкурсу.

Це енергійна диско-поп композиція про вітряного хлопця, який не хоче закохуватися, а шукає лише розваги. Легка, танцювальна, що запам’ятовується. Мені хотілося, щоб, слухаючи її, всупереч зимовим холодам, кожен згадав найяскравіші моменти свого літа. Цю ж пісню. – правила таке дозволяють – я подав і на національний відбір на “Євробачення-2022” від України, і це подвійний шанс заявити не лише про себе, а й країну“, – пояснив Art Demur.

Це не перший виступ Art Demur на Євробаченні. 2017 року, коли конкурс проходив у Києві, музикант виступав у команді Австрії.

У 2017 році життя вже пов’язало мене з Євробаченням, коли я був спочатку статистом, а потім приєднався до команди Австрії… Виступ на тій сцені надихнув мене пробувати свої сили як сольному артисту“, – сказав Мурач.

Фінал відбору у Сан-Марино, на якому оберуть представника країни для цьогорічного конкурсу, відбудеться 19 лютого 2022 року. А саме “Євробачення-2022” пройде наступного року з 10 до 14 травня в італійському Турині.

Читайте также:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні