За словами гастроентерологів, систематичне вживання впливає на здоров’я як “бомба уповільненої дії”, інформує Ukr.Media.
Важливо розуміти, що ковбаса все ж таки делікатес, і в день її можна з’їдати до п’ятдесяти грамів. Хоча людям похилого віку цей продукт рекомендується взагалі прибрати з раціону.
Також алергікам, людям із проблемами шлунково-кишкового тракту, при нирковій недостатності та набряках теж краще відмовитися від ковбаси.
Лікарі називають варену ковбасу найбезпечнішою, адже вона піддається меншій обробці.
А ось напівкопчена ковбаса вважається найшкідливішою: для початку її варять, потім смажать, а після цього коптять. Таким чином, у складі цього продукту є величезна кількість канцерогенів.
Копчена ковбаса також не приносить користі, при цьому в ній містяться продукти згоряння і радіолізу, що виділяються в момент копчення. У сирокопчених ковбасах величезна кількість жиру та добавок, і її називають провокатором раку. Нічого корисного немає і в ліверній ковбасі, яку раніше готували з печінки, а тепер із субпродуктів, обрізів сала, загусників та консервантів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити якість ковбаси у домашніх умовах.
Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?
Усі зміни, які назрівали за попередні два тижні, тепер стають очевидними. Ефективними є будь-які починання…
Без сумніву, ви знаєте, що постійні тренування завжди приносять свої плоди. Чи хочете ви наростити…
Нинішнього року Світла седмиця відзначається з 6 по 11 травня. Читач запитує: «Чи правда, що…
Пенсійний кінофестиваль? Та ще й зі статусом міжнародного? Саме так, і якщо ви захоплюєтеся відеозйомкою,…
Іван Багряний – український прозаїк, член ОУН, який за 20 років до Солженіцина написав роман…