П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЗаступник міністра Маляр пояснила, навіщо в Україні жінок беруть на військовий облік

Заступник міністра Маляр пояснила, навіщо в Україні жінок беруть на військовий облік

Этот материал также доступен на русском языке
Заступник міністра оборони України Ганна Маляр дала роз'яснення про військовий облік жінок і наголосила, що це не є призовом або мобілізацією.

Звернення Маляр вийшло в ефірі телеканалу ДІМ.

“Ніхто не забиратиме жінок до армії. Військовий облік жінок – це не призов до армії і не мобілізація. Йдеться лише про оновлення самої системи військового обліку. Закон про це було прийнято ще навесні цього року і за нього проголосувала абсолютна більшість парламентських фракцій. І це спільне парламентське рішення щодо модернізації системи військового обліку”, – сказала Маляр.

Заступник міністра наголосила, що перелік професій, на підставі якого жінок брали на облік, існував завжди.

Проте згодом деякі професії зникають, відповідно до розвитку технологій з’являються інші. Саме тому система військового обліку потребувала реформи.

Маляр додала, що поспішати до військкоматів не обов’язково, оскільки на виконання норми закону відводиться весь 2022 рік. При цьому на облік ставитимуть тих, хто є представником затребуваних професій, має відповідний вік та стан здоров’я.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України видало наказ, який зобов’язує українок більшості професій стати на військовий облік. Ця звістка викликала в суспільстві величезний резонанс і стала однією з найобговорюваніших тем наприкінці 2021 року. Свої пояснення з цього приводу також дав головком Збройних Сил України (ЗСУ) генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні