П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Одеській області сотні тисяч медуз опинилися на березі моря

В Одеській області сотні тисяч медуз опинилися на березі моря

Этот материал также доступен на русском языке
У Національному природному парку "Тузлівські лимани" в Одеській області шторм викинув на берег сотні тисяч медуз.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співробітник заповідника Іван Русєв.

За його словами, виявлено викид медуз коренеротів. Кількість викинутих медуз у перерахунку на всю пляжну багатокілометрову довжину пересипу в Національному парку налічує сотні тисяч.

– У Чорному морі налічується 30 видів медуз, серед яких переважна більшість невеликі, діаметром не більше 20 мм. До великих екземплярів належать поширені місячні або вухаті медузи аурелія і коренерот. Медузи – хижаки, які харчуються дрібними планктонними тваринами. Тривалість їхнього життя невелика – близько 1 року, – розповів Іван Русєв.

Він зазначає, що медузи, як правило, не беруть участі в харчових ланцюгах природних екосистем моря і, за рідкісним винятком поїдання шакалами або воронами, ніхто з фауни не розглядає їх як їжу.

– Хвильові процеси моря незабаром перетворять їх на “біологічний пил”, який буде задіяний в харчовому ланцюгу морських і лиманних екосистем, – резюмував еколог.

Для довідки: коренероти (Rhizostomeae) – медузи, які зовні виглядають наче опукла парасолька з масивними ротовими лопатями і численними відростками. Вони можуть досягати в діаметрі більше 2 м.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні