П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВ Україні вводять бустерну дозу проти COVID-19: кому потрібне третє щеплення?

В Україні вводять бустерну дозу проти COVID-19: кому потрібне третє щеплення?

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство охорони здоров'я України прийняло рішення про введення ревакцинальної (бустерної) дози вакцини від COVID-19 для медичних працівників та працівників будинків інтернатного типу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Хто отримає ревакцинальну дозу від коронавірусу?

Лікарі та працівники будинків інтернатного типу можуть отримати ревакцинальну дозу через 6 місяців після другої вакцинації від COVID-19. Для ревакцинальної дози будуть використовуватися тільки м-РНК-вакцини – Moderna або Comirnaty / Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина.

Генерування сертифіката COVID після отримання ревакцинальної дози буде доступне найближчим часом.

Отримання додаткової дози для людей, у яких через важкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист, залишається без змін. Вони можуть зробити третє щеплення через 28 днів після основного курсу щеплень без продовження терміну дії сертифіката.

Це рішення є актуальним, враховуючи тимчасові рекомендації ВООЗ від 10 серпня 2021 року. У них йдеться про те, що через брак вакцин у світі, ревакцинальну дозу слід застосовувати тільки для вразливих категорій населення або за появи даних про те, що з плином часу двох доз вакцини недостатньо для належного захисту.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні