П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниДію COVID-сертифікатів хочуть обмежити: що чекає українців?

Дію COVID-сертифікатів хочуть обмежити: що чекає українців?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні слідом за країнами ЄС можуть скоротити термін дії COVID-сертифіката. Документ про повний курс вакцинації буде дійсний не протягом року, а всього 9 місяців.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Термін дії COVID-сертифікатів буде скорочено

“Протягом останніх двох-трьох тижнів активно обговорюється те, що Єврокомісія готує рішення про скорочення терміну дії covid-сертифікатів. Зокрема, очікується, що прийняття рішення відбудеться 10 січня наступного року. Відповідно, ми також спостерігаємо за цими подіями, і чекаємо офіційного рішення від країн ЄС, і тоді планується реалізувати це рішення таким же чином на рівні України. Воно має бути розглянуто Національною технічною групою експертів з імунізації, а потім воно повинно бути затверджено на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, і відповідно буде регулюватися постановою уряду”, – сказала Карчевич.

Що робити тим, хто вже має сертифікат про вакцинацію від коронавірусу?

Що стосується тих, хто вже згенерував цифрові сертифікати після повного курсу вакцинації, заступниця міністра зазначила наступне: «Якщо мова йде про скорочення терміну дії з 365 днів до 270, то для людей, які поїдуть з таким сертифікатом в країни ЄС, вони будуть дійсні, але в термін дії, який буде визначений на рівні країн ЄС», – зазначила Марія Карчевич.

За словами Марії Карчевич, якщо громадянин має COVID-сертифікат, отриманий після другої дози більше 270 днів, то людина може перетнути кордони країн ЄС в межах, які встановлені на рівні кожної окремої країни.

10 січня Єврокомісія планує розглянути питання про скорочення терміну дії сертифіката з 365 днів до 270 днів і бустерної дози вакцини від COVID-19.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні