П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗатверджено мінімальні роздрібні ціни на поліетиленові пакети: скільки вони коштуватимуть?

Затверджено мінімальні роздрібні ціни на поліетиленові пакети: скільки вони коштуватимуть?

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет міністрів України встановив мінімальні роздрібні ціни на великі поліетиленові пакети, які набудуть чинності з 1 лютого 2022 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки.

Згідно з постановою, мінімальні роздрібні ціни на такі пакети, зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для упаковки і транспортування товарів і продукції в торгових, продуктових точках і сфері послуг, будуть становити:

2,00 грн – пакет без ручок і бічних складок;

2,50 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бічних складок;

3,00 грн – пакет з ручками та бічними складками.

Нагадаємо, у червні 2021 року набув чинності Закон No 2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Закон, зокрема, забороняє безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та громадському харчуванні з 10 грудня 2021 року.

При цьому ці вимоги не поширюються на біорозкладні та ультратонкі поліетиленові пакети, призначені для упаковки та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

 

Крім того, з 10 березня 2022 року заборонено поширювати ультратонкі (зі стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонкі (зі стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) і оксорозкладні поліетиленові пакети в магазинах і закладах громадського харчування.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні