Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи варто розраховувати на субсидію власникам кількох квартир або транспортних засобів?

Чи варто розраховувати на субсидію власникам кількох квартир або транспортних засобів?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо сім'я платить більше 15 відсотків свого загального доходу за комунальні послуги, вона може розраховувати на субсидію. Чи варто розраховувати на допомогу тим, хто володіє кількома житловими приміщеннями або транспортними засобами?

Про це «ФАКТАМ» розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Що стосується транспортних засобів, то субсидію можуть отримати власники мопедів, мотоциклів, вартість яких на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, з якого призначена субсидія.

А також і власники самозбираних транспортних засобів, транспортних засобів, отриманих безкоштовно або придбаних на пільгових умовах через структурні підрозділи соціального захисту населення.

Також можливість отримати субсидію на загальних підставах доступна людям, які мають два і більше житлових приміщення, але при цьому у них є такі життєві обставини, при яких їм все одно потрібна допомога в оплаті комунальних послуг.

Зокрема, якщо житлові приміщення перебувають у сільській місцевості, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, у населених пунктах, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, а також у випадках, коли житло належить людині на праві спільної або часткової власності, або якщо воно отримане дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, за рахунок державного або місцевого бюджету.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні