Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляГоловна ялинка України запалиться на день раніше

Головна ялинка України запалиться на день раніше

Этот материал также доступен на русском языке
Відкриття головної ялинки України на Софійській площі Києва вперше за вісім років було перенесено. Запалювати її не 19 грудня, а днем ​​раніше о 17:00.

Цього року урочистості з відкриття відбудуться 18 грудня, напередодні Дня Святого Миколая. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Що спричинило перенесення дати, невідомо.

“Ми не знаємо причин перенесення дати. Робимо все, щоб новорічне містечко було готове до 18 грудня. Святкове запалення ялинки відбудеться цього дня. Тоді ж відкриється все новорічне містечко на Софійській площі”, – розповіли організатори.

Ялинку на Софійській площі цього року прикрасять за тематикою Різдва – з вертепом та наметом. Вона присвячена різдвяній чудо-ночі та називається “Блага звістка”. Коштує ялинка та декорації 25-27 млн ​​грн. Організатори стверджують, що “такої ялинки у світі ще не робили”.

Організатор новорічних святкувань на Софійській площі Надія Тутенко на брифінгу у Київській міській державній адміністрації розповіла:

“Основа ялинки відображатиме скульптуру різдвяного вертепу, яка вже традиційно встановлюється в українських сім’ях саме до Різдва, і ми сподіваємося, що цей різдвяний вертеп буде найбільшим у Європі. По колу вона становить 36 метрів, складатиметься зі скульптур Йосипа, Марії, Ісуса, щедрівників, колядників, волхвів, царів”, – зазначила організатор.

Висотою ялинка 30 м. Святкове дерево прикрасять 10 тис. іграшок червоного та золотого кольору. Гірлянда буде теплого світла завдовжки 10 км у вигляді великого купола. 11 грудня гірляндами прикрасили вже пів-ялинки. Іграшки планували також вішати, але перенесли через негоду.

Відомо, що відкриття головної ялинки країни транслюватимуть на найбільшому екрані країни. Екран розміщений на приміщенні ТРЦ “Гулівер” на Спортивній площі. У рамках трансляції відкриття біля локації збудують новорічний ярмарок. Тут буде зона фудкорту та справжня атмосфера свята.

Також на великому екрані можна побачити трансляції із відкриття інших новорічних локацій. До речі, практично всі новорічні містечка відкриються вже цього тижня.

Нагадуємо, що запалення головної ялинки країни відбудеться 18 грудня о 17.00.

Продаж новорічних ялинок у Києві та Київській області розпочався з 10 грудня за ціною від 108 гривень до 2,6 тис. гривень за ялинку.

Читайте  також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні