Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЗабобони: які подарунки краще не дарувати на Новий рік?

Забобони: які подарунки краще не дарувати на Новий рік?

Этот материал также доступен на русском языке
Що подарувати на Новий рік або Різдво рідним та близьким? Над цим питанням зазвичай багато хто ламає голову. Є перелік подарунків, яких краще уникати.

Відомий такий вислів, що найкращий подарунок той, який зроблений своїми руками. Це, мабуть, головне правило будь-якого свята.

Якщо ви заздалегідь не обговорювали з людиною, що саме вона хоче отримати, то краще вибрати щось символічне і не дуже дороге, щоб не ставити людину в незручне становище.

Але все ж таки є подарунки, яких краще уникати, адже замість позитивних емоцій вони можуть принести розчарування.

Що не можна дарувати на Новий рік

  • Не можна дарувати ланцюжок без кулона. За словами астрологів, це може призвести до розриву відносин або стати причиною початку чорної смуги в них.
  • Під забороною і гребінці, особливо «тверді». Ще сотні років тому вважалося, що вони відбирають енергію та гарний настрій.
  • Не рекомендують дарувати годинник, який є символом перебігу часу. Та й приймати його у дар категорично заборонено. За словами астрологів, неодмінно треба дати навзамін хоча б одну гривню.
  • Не можна дарувати хрестик як аксесуар. Вважається, що у людини має бути свій особистий, який вона отримує під час хрещення. За словами фахівців, подарований хрестик може бути заряджений енергією іншої людини та завдати невдачі.
  • Не бажано дарувати дзеркало. Адже в давнину цей предмет використовували для магічних обрядів, тому церква засуджувала символ чаклунства, а якщо дзеркало дарували, то пов’язували отримувача із темними силами.

Читайте також:

Джерело: opentv.media

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні