Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаДозвілляНавіщо королева Єлизавета II зважує гостей до та після різдвяного обіду?

Навіщо королева Єлизавета II зважує гостей до та після різдвяного обіду?

Этот материал также доступен на русском языке
Це робиться зовсім невипадково. Святкування Різдва, як і всі інші заходи, у британській королівській сім'ї має свої правила, звичаї та особливості, але одна з них здається надто незвичайною і навіть дивовижною – зважування гостей.

Різдво – найбільш довгоочікуване свято не лише для мешканців Великої Британії, а й усього світу. Кожна сім’я в будь-якому куточку планети має певні традиції, пов’язані з проведенням цього заходу, і сім’я Єлизавети не є винятком. Поки всі жителі країни, правління якої лежить на плечах королеви, готують індичку, купують подарунки та прикрашають різдвяну ялинку, королева дотримується власних традицій.

Святкування Різдва відбувається в Сандрінгемському палаці, приватній садибі Віндзорської династії, розташованій у Норфолку. Найближчі люди королеви приїжджають і проводять там різдвяні канікули.

Але отримати запрошення на свято не так просто. Єлизавета ll має цілу низку вимог до гостей. Саме свято починається з пишного столу, основною стравою на якій за традицією є індичка.

Розсадження гостей має свої правила, які особисто встановила Єлизавета II – чоловіки та жінки сидять між собою чергуючись. Після вечері гості вирушають на прогулянку, а потім запрошують їх випити чай з тортом. І лише потім у вітальні відбувається розпакування подарунків.

– Оскільки святковий вечір обертається навколо їжі, королева стежить за тим, щоб гості зважувалися на старовинних терезах, – розповідає королівський експерт Інгрід Сьюард. Цю традицію вигадала далеко не сама Єлизавета II, правило з’явилося ще до появи на світ, у 1900-х роках. Традицію встановив Едуард VII. Причиною послужило бажання короля забезпечити смачною їжею та наситити всіх своїх гостей. За допомогою зважування монарх визначав, хто з відвідувачів справді добре харчувався на прийомі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні